Coyotes

Coyotesin ensimmäiset historian aikakirjat ajoittuvat vuoteen 1993. Vuoden 92 olympiahopean imussa joukko rutinoituneita taksikuskeja sai jostain päähänsä, että hehän voisivat myös kokeilla tätä kiekon lätkimistä.

Tästä aivopierusta johtuen, joukkueen pelaajarunko muodostui Itä-Helsingin syvissä vesissä keitetyistä pirssareista. Heidän armoton kaasujalka ja tilannenopeus loivat alkutahdit joukkueen pelitaipaleelle.

Sarjana Coyotesilla oli aina ollut Stadiliiga, tai sen edeltäjä Snadiliiga. Menestystä vuosien saatossa on tullut pyöreä nolla. Ja jotta sitä menestystä vihdoin napisisi, niin Coyoteskin siirtyi "farmin" puolelle (harrastesarjaan) kaudeksi 16-17.

Tuntien askin kiemurat kuten omat tyhjät taskunsa iltavuoron jälkeen, taksikuskeista kehittyi vuosien saatossa taktisesti mestarillinen joukkue. Joukkueen kulmakiven, Pasi Niemisen, 90-luvun kulta-aikana ideoima (lue: varastama) mystinen hauki on kala -taktiikka löytyy vieläkin pelikirjasta ja saa edelleenkin vastustajat - ja omat pelikaverit - hämilleen.

Nykypäivinä seuraan on liittynyt uutta tuoretta verta, korvaamaan nämä ylikuntoon, ja enemmän golfviheriöillä viihtyvät, seniorikuskit. Radikaalin nuorennusleikkauksen myötä. Sukupolvenmuutoksesta huolimatta, kaikki Coyotes-pelaajat kunnioittavat ja vaalivat, näiden taksikuskien perintöä, joka kiteytyy joukkueen pelitapaan, sekä mottoon: "Kunhan näyttää hyvältä".